Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο: "Νεκρή φύση"



Καλή εβδομάδα σε όλους!
Με βάση το θέμα ζωγραφικής αυτού του μήνα σας παρουσιάζω σήμερα ένα βιβλίο των Εκδόσεων Ελευθερουδάκη για τη Νεκρή Φύση.

Cezanne

Είναι βιβλιοδετημένο, έχει πλούσια εικονογράφηση, πολύ εύχρηστο σχήμα (15 Χ 17 εκ), μικρά και περιεκτικά κείμενα, πολύ καλή τιμή.


Gauguin

Θα μάθετε για την ιστορία της, πως εξελίχθηκε μέσα από τα διάφορα ρεύματα της τέχνης, πως την αντιλαμβάνονταν οι μεγάλοι ζωγράφοι σε κάθε εποχή.

Cezanne

Ένα κείμενο του Wassily Kandinsky για τον Cezanne στην αρχή του βιβλίου:
«O Cezanne έβγαζε τα προς το ζην με μια κούπα τσαγιού ή, καλύτερα, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ζωή, ακόμα και σε μια κούπα τσαγιού. Εξέλιξε τη νεκρή φύση σε τέτοιο βαθμό που έπαψε πια να είναι άψυχη. Ζωγράφισε τα αντικείμενα αυτά σαν να ήταν ανθρώπινα πλάσματα, γιατί ήταν προικισμένος με το χάρισμα να μαντεύει τη ζωή που κρύβει μέσα του το καθετί. Το χρώμα και η γραμμή του ταιριάζουν πανομοιότυπα με την πνευματική αρμονία. Ένας άνθρωπος  ένα δέντρο, ένα μήλο – όλα αυτά, ο Cezanne τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει κάτι που αποκαλείται «εικόνα» και το οποίο αποτελεί έργο αληθινής, πνευματικής και καλλιτεχνικής αρμονίας».

Matisse

Η συμβουλή μου είναι να μελετήσετε τα έργα μεγάλων ζωγράφων με βάση τα μαθήματα 33, 34, 35 και 39. Θα μάθετε πολλά και θα ανακαλύψετε ενδιαφέροντα πράγματα.
Τα εικονιζόμενα έργα είναι μέσα από το βιβλίο.


Monet

Picasso

Μικρό και εύκολο κουίζ: τι απεικονίζει το έργο του Πικάσο;

Saryan

Van Gogh

Vallotton





2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα σου.Πολύ καλή η πρόταση σου.Ευχαριστούμε.

Mariela είπε...

Παρακαλώ... μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails